23/10/09

Μετατροπή ποινής φυλάκισης σε κοινωφελή εργασία 2

Στις 21-5-2009, εκδόθηκε η πρώτη απόφαση μετατροπής ποινής φυλάκισης σε κοινωφελή εργασία από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου.

Στην εν λόγω απόφαση, είναι σημαντικό να τονισθεί ότι το Δικαστήριο αποφάσισε κάθε ημέρα φυλάκισης να μετατραπεί προς 2 ώρες εργασίας (αντί των 4 ωρών που προβλέπεται κατά κανόνα από το άρθρο 86 του Ποινικού Κώδικα) λόγω των οικογενειακών υποχρεώσεων του καταδικασθέντος.

Πρόκειται για την με αρ. 510/2009 απόφαση του Τριμ. Πλημ. Σύρου.

Τον πίνακα φορέων που συμμετέχουν στην εφαρμογή του θεσμού παροχής κοινωφελούς εργασίας πανελλαδικά, θα τον βρείτε ΕΔΩ.

5 σχόλια:

Unknown είπε...

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΕΜΑΙΛ ΑΛΛΑ ΓΥΡΙΣΕ ΠΙΣΩ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΡΟΥΘ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ιωάννης-Ιάκωβος Παραδείσης είπε...

Θα βρειτε ΚΑταστατικό συνειτερισμού στα Υποδείγματα στην ενότητα ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ

scepticusbatsicus είπε...

Επιτέλους !
Έλεος πια με αυτή την πιπίλα - "αναστολή" φυλάκισης - ατιμωρησία !
Ας κάνουν τουλάχιστον κάτι χρήσιμο !

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να θέσω υπό’ όψιν σας το εξής ζήτημα που ανέκυψε μετά την ψήφιση του ν. 3904/2010 : Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 5 του ως άνω νόμου αλλάζουν οι ώρες και η προθεσμία παροχής κοινωφελούς εργασίας , οι διατάξεις του άρθρου αυτού ως ουσιαστικού δικαίου είναι ευμενέστερες σε σχέση με τις προϊσχύσασες διατάξεις του άρθρου 82 παρ. 6,7 Π.Κ που ρυθμίζουν την μετατροπή της στερητικής της ελευθερίας ποινής σε παροχή κοινωφελούς εργασίας και σε συνδιασμό με το άρθρο 2 παρ. 1 Π.Κ θα έπρεπε να γίνεται δεκτό το αίτημα να καθορισθούν εκ νέου οι ώρες και η προθεσμία παροχής κοινωφελούς εργασίας παλαιών αποφάσεων, παρόλα αυτά σχετικές αιτήσεις απορρίπτονται από τους Εισαγγελείς τόσο του Πρωτοδικείου όσο και του Εφετείου Θεσ/νίκης κατά πάγια τακτική, ενώ την ίδια στιγμή παρόμοια αιτήματα γίνονται δεκτά στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά και σε άλλα Πρωτοδικεία της χώρας. Πιστεύω ότι θα πρέπει να μεριμνήσετε άμεσα ώστε να παύσει αυτή η διακριτική μεταχείριση σε βάρος πολλών δεκάδων συνανθρώπων μας που παρέχουν σήμερα κοινωφελή εργασία. Δεν πιστεύω ότι άλλος νομός εφαρμόζεται στην Αθήνα και σε αλλά Πρωτοδικεία και άλλος στην Θεσσαλονίκη. Παρακαλώ να μας απαντήσετε εάν το γνωρίζεται και γιατί γίνεται αυτή η διάκριση!

Ανώνυμος είπε...

Με την υπ΄αρ. 36.729/2010 συγχωνευτική απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κείου ,,, μου επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 55 μηνών , η οποία με την υπ΄αρ. 3...../2010 απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κείου ......... μετατράπηκε σε παροχή κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο ...... . Σήμερα έχω εκτίσει άνω του ενός πέμπτου της ποινής μου, υπόκειμαι στο άρθρο 1 του Ν. 4043/2012?